Indlægs Arkiv

Fridas liv og levned

Kære Karin!
Det går vældig godt med Frida, som vi købte af dig i sommer, da hun hed Kela og var 1 år gammel.
Hun fylder meget i vores liv, men på den gode måde, for vi elsker vores lange ture til de allersmukkeste steder, vi kan finde, som vi udvælger under hensyn til vind, pløre og variation. Det bliver til en del kilometer hver dag, men går vi rigtig, rigtig langt, som fra Nysted til Holten strand – 14 km, har vi klapvogn med til Frida, hvor hun elsker at ligge og skue ud over det hele, og vi evt. kan have
kaffe og lækkerier med på hylden under.
Frida går løs på strande og diger og andre egnede steder og har stor glæde af at få løbet igennem. Hun kommer ikke nødvendigvis når vi kalder, men følger altid efter os. Hun ynder at gå lidt ud i vandet, men kun til maven.
Hjemme er yndlingspladsen vinduet i køkkenet, hvor hun har en kasse med en trappe op til, beklædt med lammepels. I udestuen har hun ligeledes en udkigsplads lige under varme/køle – blæseren, hvorfra hun kan overskue haven og det grønne område ude bagved. Hun gør, når nogen kommer forbi, men holder op igen, når vi siger det.
Desværre jager hun ikke havens bestand af 22 fasaner ud, men betragter dem vist som gode venner. Hun er mest interesseret i egern og musehuller, og går der rådyr forbi udenfor, siger hun ikke en lyd.
Aftenerne går med kæleri foran fjernsynet –  nærmest i timevis, og hun er helt salig!
Efterhånden har hun bestemt hvad hun vil spise af mad, og hun er måske også blevet lidt for glad for mad, så jeg skal passe lidt på. Hun får råt kød til hunde, købt i  forretningen “De sunde dyr” i Nørre Alslev, blandet med dåsemad fra Maxi-zoo og stykker af kød, jeg koger eller steger til hende, og det skal være lunt og helt friskkogt og varieret. Sommetider lidt torsk eller stegt torskerogn eller tatar og til nøds lidt ris iblandet. (Selv er vi veganere!).
Hun er interesseret i at hilse på og snuse til små hunde, og hun er god til at sige fra overfor store, lidt voldsomme hunde. Hun leger ikke rigtig med andre hunde, men når det bliver vejr til det, vil jeg gerne invitere små hunde hjem i haven og se, om det ikke kan blive til leg. Hun nyder sit udsigtstårn i haven, og det vil nogle små hundevenner måske også?
Vi glæder os til at komme på ferier med autocamperen med hende, og har planlagt flere ture. Vores tidligere hunde elskede ferierne og var nærmest sure, når vi kom hjem. Nu må vi se, men vi har en box bagpå, hvori vi kan have klapvognen, og med den har vi bedre mulighed for sightseeing. Med den kommer hun også ofte med i forretninger, som ikke har fødevarer og får set hvad vi laver, når vi handler. Ellers ligger hun pænt og tålmodigt i bilen og venter på os, og de få gange, vi efterlader hende alene hjemme, kan vi på overvågningskameraet se, at det går fint. Hun går lidt rundt og lægger sig forskellige steder og bliver lykkelig, når vi er hjemme igen. Af ren livsglæde suser hun igennem huset.
Mange hilsner fra Annette

Lukket for kommentarer.