Indlægs Arkiv

Xena på besøg

Familien kom på besøg her fordi de havde mistet deres smukke og højt elskede unge tæve Xenia der døde under en operation for at sterilisere hende, noget der egentlig ikke havde været et ønske fra familiens side, men det blev de anbefalet af dyrlægen da hun blev vac. Hvor ville jeg dog ønske at dyrlæger lod være med at anbefale sterilisation til alle hunde og hvis de anbefalede det på grund af f eks at den skulle leve sammen med en af modsat køn den ikke måtte få hvalpe med, så samtidig oplyste om at der var en reel fare for at den kunne dø under operationen.

Nu har de lånt deres datters hund fordi de savner deres hund så meget og de kom for at se mine tibber og spørge om hvornår jeg ventede hvalpe igen. Den nye hund vil de aldrig nogensinde lade sterilisere, men som de sagde ” Dyrlægen anbefalede det jo når vi ikke skulle have hvalpe “. Det bliver jo lagt op som om at det SKAL man da gøre og der bliver ikke fortalt om de muligheder for dårlige resultater der kan være af det: overvægt og konstant sult, pels der er vildtvoksende og filtret og det allerværste – risikoen for at hunden dør under operationen.

Jeg anbefaler ALDRIG sterilisation eller kastration medmindre der er andre og ganske anderledes tungtvejende grunde til det end at en tæve kan blive gravid i nogle få dage i løbetiden. Det er jo ikke særligt besværligt at sørge for at ens tæve ikke løber sammen med hanhunde i de få dage.

Askim`s Ru-Oth Xena

Askim`s Ru-Oth Xena

Askim`s Al-Va Ilka hilser pænt

Askim`s Al-Va Indy

Askim`s Al-Va Indy

Leave a Reply